miercuri, 12 septembrie 2012

ADEVĂRUL: MINCIUNĂ

   
     În sfârșit toată lumea a aflat adevărul despre ce s-a întâmplat de fapt la Hillsborough pe data de 15 Aprilie 1989. Consiliul care s-a ocupat cu investigația (HIP - Hillsborough Independent Panel) a descoperit că poliția din South Yorkshire a decis să își acopere vina schimbându-și declarațiile cu privire la acest eveniment.

     Primul Ministru al Marii Britanii, David Cameron, și-a cerut scuze în mod oficial familiilor afectate pentru nedreptatea la care au fost supuși. El a facut acest lucru în fața întregii Case a Poporului (House of Commons) spunând în repetate rânduri că fanii NU AU FOST DE VINĂ!

     Ancheta inițială este pusă serios sub semnul întrebarii (mie unul mi se pare normal), după ce documentele arată că din cei 96 de morți, 41 puteau fi salvați. Serviciul de ambulanță a oprit operațiunile de salvare la ora 15:15. Raportul dat de medicii legiști spune că unii dintre fani au murit și la ora 16. Este incredibil ce s-a întâmplat acolo și este incredibil ce poate face omul pentru a-și ține imaginea nepătată. Poate că la timpul acela cerneala a fost invizibilă, dar a venit momentul să se arate.

     Poliția și serviciile de urgență au facut orice le-a trecut prin cap pentru ca în ochii opiniei publice fanii lui Liverpool să fie văzuți vinovați. Din cele 164 de declarații date de polițiști, 116 au fost rescrise pentru a fi șterse unele pasaje care puteau defăima forțele de ordine. Poliția a cerut și probe de sânge de la toți cei decedați (inclusiv de la copii) pentru a le murdări acestora imaginea.

    Cred că cu toții știm ce a facut renumitul tabloid englez The S*n cand a scris sub titlul de 'Adevărul' că fanii lui Liverpool au jefuit victimele, au urinat pe bravii polițiști și i-au batut pe paramedicii care încercau să salveze vieți. Cred că aici orice om iși dă seama că este o minciună. Fanii aceleiași echipe să iși jefuiască frații? Nu prea cred. De ce să se ia la bătaie cu polițiștii sau cu paramedicii, când aceștia 'încercau' (sau poate nu) să salveze vieți?

     În cursul acestei dimineți, redactorul-șef l-a sunat pe legendarul jucător și manager al cormoranilor, Kenny Dalglish, încercând să aplaneze conflictul. Kenny i-a dat un răspuns scurt și la obiect: Știi titlul ala mare al vostru - Adevărul -? Scrieți la fel de mare AM MINȚIT, poate ne înțelegem atunci. Au urmat și scuzele: " Ar fi trebuit să scriu MINCIUNILE, nu ADEVĂRUL. " Ce om! După 23 de ani de chin pentru familiile nevinovaților, vin și niște scuze.

     Păcat că nu o să se uite niciodată ceea ce au făcut niște oameni pentru a-și apăra propria imagine. Acestă autoapărare a costat viețile a 96 de oameni. Mai jos se află câteva poze din cursul zilei de azi.







     You'll Never Walk Alone, dragilor! Știam că nu a fost vina voastră, iar acum toată lumea știe. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu