miercuri, 19 septembrie 2012

Ştiaţi că..? (Young Boys - LIVERPOOL)


     Young Boys va fi a cincia adversară din Elveţia pe care Liverpool o întâlneşte în competiţiile europene, după ce le-a mai întâlnit pe Servette, Fc Zutich, Sion şi Fc Basel. Va fi al 116-lea oponent diferit pentru cormorani în competiţiile inter-clubluri externe.

     Liverpool a pierdut doar un meci din ultimele 19 în Europa. Acesta a fost împotriva celor de la Braga, în martie 2011, scor 0-1. Nici o echipă nu a marcat mai mult de un gol împotriva cormoranilor în ultimele 21 de meciuri. Ultima a fost Benfica, care a marcat doua, în aprilie 2010.


     Următorul meci este unul foarte important pentru Pepe Reina pentru că o sa egalege recordul deţinut de Raz Clemence şi anume acela de a apara poarta cormoranilor în 80 de meciuri europene.

     Steven Gerrard se afla la doar un gol diferentă de a îl egala pe Michael Owen, care a marcat 12 goluri în această competiţie. Ca echipă, Liverpool mai are nevoie de doua goluri pentru a ajunge la cota 200 în acestă competiție.

     Young Boys au ieșit campioni ai Elveției, ultima dată în 1986, a câștigat cupa de șase ori, ultima dată în 1987. Au ieși vicecampioni în anii 2009 și 2010. Cea mai bună performanță europeană datează din 1959, când a ajuns până în semi-finalele Cupei Europene (actuală Champions League), dar a pierdut contra celor de la Stade de Reims.


     Este a șaptea participare consecutivă în acestă competiție. Cel mai bună participare a fost în sezonul 2010-2011, când au ajuns în șaisprezecimile de finală, dar a pierdut cu Zenit. A ieșit pe locul doi într-o grupă formată din Stuttgart, Getafe și Odense.

     Young Boys a terminat pe locul trei sezonul trecut, la 23 de puncte diferență față de campionii de la Basel. În acest moment se află pe poziția a cincia, cu 12 punte din opt meciuri.

     Argentinianul Bobadilla a marcat șase goluri în ultimele opt meciuri, în timp ce internașionalul elvețian Farnerud a marcat tot șase goluri, dar în nouă meciuri.

     Cea mai mare victorie europeană a celor de la Young Boys datează din 1960, când a câștigat cu 5-0 la Limerick. Cea mai mare înftangere a venit în 1980, când a pierdut cu 6-0 cu Steaua București.

     Marcatori Liverpool: Suarez - 3, Borini - 1, Downing - 1, Gerrard - 1, Johnson - 1, Skrtel - 1, auto-goluri - 1

     Marcatori Young Boys: Bobadilla - 6, Farnerud - 6, Mayuka - 3, Castanoza - 1, Frey - 1, Gonzalo - 1, Nuzzolo - 1, Raimondi - 1, Schneuwly - 1, Spycher - 1, Vitkeiviez - 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu